З’явилося відео навчань поліцейського спецпідрозділу КОРД

14 Січня 2016, 20:40

Розпочалося двомісячне навчання з фізичної, вогневої та психологічної підготовки для кандидатів спецпідрозділу КОРД. Про це повідомили в департаменті комунікації Національної поліції України.

Згідно з повідомленням, із 11 січня бійці відпрацьовують перші базові навички безпечного поводження зі зброєю, а наступним етапом стане опанування цих навичок у бойовому контакті.

"Лише після успішного закінчення цього курсу навчань бійці будуть призначені в елітний поліцейський спецназ КОРД", – пояснив заступник начальника Департаменту організації діяльності Корпусу оперативно-раптової дії Микола Путій.

Також повідомляється, що окрім вогневої та фізичної підготовки, з бійцями проводять і професійні психологічні заняття. Курс триває паралельно з бойовою підготовкою, що надає практичної спрямованості цим психологічним заняттям і на практиці.

Нагадаємо, МВС вирішило створити єдиний спеціальний підрозділ для оперативного реагування за аналогією американського спецпідрозділу SWAT, він матиме назву КОРД – «Корпус оперативно-раптової дії». За словами Авакова, його працівники будуть отримувати заробітну платню в межах 15 тисяч гривень.

У жовтні 2015 року інструктори для спецпідрозділу КОРД пройшли підготовку за американською методикою.