Терористи перекинули до Стаханова батарею “Градів” – Тимчук

14 Січня 2016, 12:40

Бойовики різко наростили сили і засоби в районі Голубовського, Донецького і Жолобка на Луганщині. Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Як повідомляється, під прикриттям «батальйонних тактичних навчань» в районі Алчевська та Перевальська терористи нарощують так зване «Стахановське» угруповання. Зафіксоване перекидання в район Стаханова 3 танків, 6 БМП-1 і 2 МТ-ЛБ. У район на схід від Кіровська перекинута батарея 122-мм РСЗВ «Град» з 5 установок БМ-21. Туди ж з боку Алчевська перекинуто піхотний підрозділ терористів чисельністю до 140 чоловік.

"Зафіксовано інтенсивне підвезення предметів матеріально-технічного постачання, паливно-мастильних матеріалів та боєприпасів у бік підрозділів російсько-терористичних військ, дислокованих поблизу Докучаєвська й Оленівки. У районі Рясного і Павлоградського помічено розгортання командного пункту артилерії, туди прибули КШМ-1 і 2 авто-КУНГи типу Р-149", – повідомив Тимчук.

За даними ІО, з боку Макіївки в напрямку Єнакієвого – Вуглегірська проїхали 4 БТР-80, 2 БМП-2, а також 6 армійських вантажівок. На залізничну станцію Краснодон прибули 6 вагонів, 3 платформи з затентованими 6-ма ББМ. Станція оточена силами місцевої комендатури.

Крім того, як зазначається, угрупування терористів біля Моспиного посилили 4 установки 2С1 122-мм САУ «Гвоздика» ППРУ (подовжена) і ще одна звичайна МТ-ЛБ. З боку Тельманового в напрямку Красного Октября і Нової Мар'ївки перекинули 10 одиниць ББМ і взвод піхоти.

Як повідомляв ІО раніше, на захід від Тельманового бойовики перекинули військову техніку та боєприпаси.

Також на південь від Донецька бойовики перекинули в першу лінію «Гради» і «Гвоздики».