Українські військові зірвали спробу «повзучої окупації» бойовиків – ІО

13 Січня 2016, 09:58

На сході України тривають спроби «повзучої окупації» з боку російсько-терористичних військ. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» (ІО) та нардеп Дмитро Тимчук на сторінці у мережі 

«Зокрема, в «сірій зоні» в районі Доломитного і Травневого (район Новолуганського) була виявлена піхотна група бойовиків, яка намагалася пройти в бік Семигори», – йдеться у повідомлення.

За словами Тимчука, група була зупинена вогнем сил АТО.

Водночас, згідно з текстом, у район Алчевськ – Перевальськ бойовики «ЛНР» перекидають бронетехніку та автотранспорт (фіксувалося до 10 одиниць автотранспорту, 9 одиниць ББМ – в основному БМП-1 і МТ-ЛБ, кілька од. БТР-70,80). Всього до 2-х рот – 150 осіб.

«У районі Докучаєвська бойовики проводять перегрупування: фіксувалося переміщення 5 одиниць бронетехніки (4 МТ-ЛБ і 1 БМП-2) і мінометного підрозділу на автотранспорті (4 одиниці мінометів 2Б9 «Волошка»). У район Моспине бойовики перекидають бронетехніку – 12 танків і 8 ББМ (БМП-1,2 і БТР-и), зафіксовано переміщення декількох од. паливозаправників», – резюмує Тимчук.

Як повідомлялося, за даними штабу, за добу, що минула, бойовики 24 рази застосували зброю на Донецькому, Артемівському та Луганському напрямках.