Прикордонники затримали “чиновника ЛНР” на кордоні з Росією

8 Січня 2016, 11:35

Прикордонники спільно з СБУ на митному пункті пропуску «Гоптівка», що на кордоні з РФ у Харківській області, затримали представника «органів влади ЛНР» – «першого заступника глави адміністрації Перевальського району». Про це повідомили у прес-службі СБУ.

«Пенсіонер правоохоронних органів обійняв керівну посаду в «органах влади ЛНР», уклавши угоду з ватажками терористичної організації. «Чиновник» спочатку підпорядковувався ватажкові козацького бандформуванняотаману Козіцину, потім – «главі ЛНР» Ігорю Плотницькому. Це не заважало йому на підставі сфальсифікованих документів переселенця отримувати пенсію від України», – йдеться у повідомленні.

Затриманому повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу, яка передбачає відповідальність за участь у діяльності терористичної організації. До нього застосовано запобіжний захід – тримання під вартою.

Окрім того, у ніч з 5 на 6 січня в Станично-Луганському районі контррозвідка СБУ спільно з поліцією затримала диверсанта, який намагався проникнути на українську територію.

«Затриманий зізнався, що приєднався до терористів «ЛНР» виключно через гроші. Він пройшов курс навчання в тренувальному таборі для диверсантів під керівництвом кадрових російських військовослужбовців», – додали у прес-центрі Служби безпеки.

Нагадаємо, наприкінці грудня СБУ затримала бойовика, який планував низку терактів у зоні АТО.

Також нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Слов’янську Служба безпеки України затримала «майора» незаконного збройного угруповання «військової поліції» терористичної організації «ДНР».

Також на Харківщині СБУ знешкодила диверсанта терористичної організації «ЛНР».