В окупованому Криму порахували збитки від режиму НС

7 Січня 2016, 20:47

Надзвичайна ситуація в Криму, викликана дефіцитом електроенергії, завдала промисловим підприємствам регіону збитків на сотні мільйонів рублів. Про це повідомила «віце-прем'єр» окупаційного кримського уряду Євгенія Бавикіна.

«По всіх підприємствах промислового сектора збиток склав 900 млн рублів (більше $ 12 млн – Ред.)», – сказала вона в четвер увечері на засіданні штабу з ліквідації НС у Криму.

За її інформацією, зокрема, шкода оборонно-промисловому комплексу Криму оцінюється в 180 млн рублів. «Зараз вирішується (Мінпромторгом РФ – Ред.) питання про компенсацію цієї суми», –  зазначила Бавикіна.

Самопроголошений глава Криму Сергій Аксьонов вважає, що економіка республіки зазнала великих втрат, про що доповіла «заступник голови уряду» регіону.

Аксьонов вимагає підготувати інформацію, які заходи підтримки потрібні промпідприємствам Криму до 1 травня – часу запуску другої черги енергомоста з території Краснодарського краю, який має вирішити проблему дефіциту електрики.

Режим НС в Криму введено 22 листопада 2015. Промпідприємства Криму призупинили роботу в блекаут, а після відносного поліпшення ситуації – трудилися в нічну зміну. Зараз вони знову не працюють, орієнтовно, до початку наступного тижня.

Сумарна генерація електроенергії в Криму складає наразі близько 930 мегават. Для нормальної життєдіяльності регіону потрібні +1350 МВт.

Як повідомлялося, в окупованому Криму продовжили режим надзвичайної ситуації до 1 травня.