Путін встановив нові правила перевезення вантажів із України в Казахстан через Росію

1 Січня 2016, 15:06

Вантажні перевезення з України в Казахстан через територію Росії відтепер будуть здійснюватися тільки з території Білорусі і за умови наявності системи ГЛОНАСС. Відповідний указ президента Росії Владіміра Путіна розміщено 1 січня на офіційному порталі правової інформації.

Такі вантажні перевезення будуть здійснюватися тільки за умови застосування "засобів ідентифікації (пломб), у тому числі тих, що функціонують на основі технології глобальної навігаційної супутникової системи ГЛОНАСС". Також, згідно з документом, водії повинні будуть мати облікові талони.

Уряду Росії доручено встановити вимоги до засобів ідентифікації (пломб), у тому числі до тих, що функціонують на основі технології ГЛОНАСС, порядок їх накладення і застосування, а також порядок видачі облікових талонів.

Нагадаємо, президент РФ Владімір Путін своїм указом розірвав угоду про зону вільної торгівлі між Україною та Росіїю з 1 січня 2016 року. Це сталося після того, як Євросоюз завершив усі процедури для запуску зони вільної торгівлі з Україною 1 січня 2016 року.