Кабмін виділив понад 40 млн грн на компенсації мобілізованим

28 Грудня 2015, 21:51

Кабінет Міністрів забезпечив умови для виплати підприємствами, установами та організаціями компенсацій мобілізованим працівникам. Про це йдеться у розпорядженні Кабміну, яке оприлюднив Урядовий портал.

"Прийняття документа дозволить реалізувати норми статті 119 Кодексу законів про працю України щодо здійснення компенсації з Державного бюджету України підприємствам, установам, організаціям у межах середнього заробітку працівників, призваних на військову службу за призовом під час мобілізації на особливий період", – йдеться в повідомленні.

Відповідно до розпорядження уряду, на ці цілі додатково спрямують 41, 276 млн грн. Уряд доручив Міністерству соціальної політики забезпечити погодження видатків держбюджету з Комітетом Верховної Ради України з питань бюджету, а Міністерству фінансів – внести після зазначеного погодження відповідні зміни до розпису держбюджету.

Нагадаємо, в Міноборони раніше прогнозували проведення ще трьох хвиль часткової мобілізації в залежності від розвитку ситуації в зоні АТО.

Також спікер Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов заявляв, що сьому хвилю мобілізації в Україні планують оголосити на початку 2016 року.