Гідрометцентр анонсував значне похолодання в Україні

25 Грудня 2015, 21:31

В Україні з наступного тижня очікується похолодання, мороз, мокрий сніг, ожеледь. Про це повідомляє управління безпеки дорожнього руху Національної поліції України з посиланням на Укргідрометцентр.

Згідно з повідомленням, у зв'язку з ультраполярним вторгненням арктичного повітря очікується різка зміна погоди: 28-29 грудня в Україні, починаючи з північних областей, відбудеться зниження температури повітря, вночі та вдень 1-9° морозу.

Похолодання супроводжуватиметься опадами у вигляді мокрого снігу (28 грудня з дощем), налипанням мокрого снігу, ожеледицею, посиленням північно-східного вітру, на дорогах можлива ожеледиця.

Читайте також: У Гідрометцентрі повідомили про сильний туман по всій правобережній Україні

30-31 грудня вночі до 8-14° морозу, місцями до 17° морозу, вдень до 4-10° морозу, на крайньому півдні та Закарпатті вночі 6-12° морозу, вдень до 1-5° морозу. На всій території, крім західних областей, пройде невеликий сніг. 1-3 січня утримається холодна, переважно без опадів погода.

"Правоохоронці звертаються до учасників дорожнього руху з проханням неухильно дотримуватися правил дорожнього руху. В умовах снігопаду або дощу необхідно рухатися із увімкненим ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), дотримуватися швидкісного режиму, правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки), з особливою обережністю рухатися мостами та естакадами, відмовитися від ризикованих маневрувань. Якщо виникає необхідність зупинитися, знижуйте швидкість поступово. А під час зупинки включайте аварійну сигналізацію", – повідомляють в управлінні Національної поліції України.

Читайте також: Зима цьогоріч прийде до Києва найпізніше за 135 років – кліматологи