Турчинов висунув Росії вимогу щодо незаконно захоплених українських військових

17 Грудня 2015, 14:47

Секретар РНБОУ Олександр Турчинов заявив, що Росія надто затягнула повернення незаконно захоплених українських військових. Про це він сказав, відповідаючи на запитання журналістів після огляду тренування бійців спецпризначення Національної гвардії, які першими розпочали свою діяльність відповідно до стандартів НАТО

«…Ми вимагаємо, щоб без будь-яких торгів всі захоплені військовослужбовці України були негайно повернуті до України… Не може бути ніяких ігрищ навколо цього, тому що це – життя людей», – заявив Турчинов.

При цьому він наголосив, що ідея щодо обміну полоненими у форматі «всіх на всіх» «не є ініціативою Путіна».

«Це рішення прописано в Мінських угодах, і, на превеликий жаль, саме російською стороною цей дуже важливий сегмент Мінських угод постійно зривався», – заявив Секретар РНБО.

«Ми готові діяти у межах наших домовленостей, і для нас, безумовно, головне завдання – повернути усіх громадян України до своєї країни. Повернути живими і зробити це якомога швидше», – підкреслив Олександр Турчинов, додавши: «Для цього ми задіємо усі наші можливості».

Нагадаємо, станом на початок грудня повідомлялося, що в полоні у бойовиків залишаються 80 українських військових і 60 цивільних.