Уряд офіційно заборонив торгівлю з окупованим Кримом

17 Грудня 2015, 13:42

Кабінет Міністрів прийняв постанову «Про обмеження поставок окремих товарів (робіт, послуг) з тимчасово окупованої території на іншу територію України та/або з іншої території України та тимчасово окуповану територію». Відповідне рішення було прийняте на засіданні Уряду в середу, 16 грудня, передає Урядовий портал.

"Заборона розповсюджується на період тимчасової окупації на поставки товарів (робіт, послуг) під всіма митними режимами за винятком особистих речей громадян, що переміщуються у ручній поклажі та/або супроводжуваному багажі, та соціально значущих продуктів харчування, сумарна вартість яких не перевищує еквівалент 10 000 гривень, а сумарна вага – не більше 50 кг на одну особу. Виключення щодо продуктів харчування застосовується лише у випадку, якщо особа, яка ввозить товари на тимчасово окуповану територію, в’їжджає на неї не частіше одного разу протягом доби", – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, дія постанови не поширюється на поставку електроенергії та ввезення гуманітарної допомоги.

Постанова набере чинності через 30 днів з дня опублікування.

Нагадаємо, Кабінет міністрів України на засіданні 16 грудня ухвалив рішення про обмеження поставок товарів на окупований Росією Кримський півострів.