Радник міністра оборони розповів про масштабну крадіжку сухпайків зі складів ЗСУ

16 Грудня 2015, 16:49

Армійські пайки, які продавали в їдальні одного к коледжів Житомира, були вкрадені з чотирьох військових частин. До махінацій причетний колишній начальник бази Збройних сил України. Про це повідомив у Facebook помічник міністра оборони Юрій Бірюков.

За його словами, пайки були виготовлені в березні та червні цього року. Відвантажені в чотири бойові військові частини. За паперами все збігається.

«А за фактом … Приватний підприємець Табенської – колишній начальник продовольчої бази ЗСУ, звільнений на пенсію кілька років тому. І вже кому-кому знати ЯК списувати всяке зі свого складу. Одна проблема – вчора склади цих чотирьох військових частин опечатані, і йде облік всіх сухпайків. Десь вилізе недостача. Тоді буде видно ланцюжок. І ніяких тут немає генералів, немає їх дач. Є ушлий полковник на пенсії, є пару-трійку ушлих майорів або підполковників у частинах, напевно є пару нездар, які не перерахували пайки, що приїхали. Десь корупція, десь розхлябаність», – написав він.

Крім того, за словами Бірюкова, виявлено не півтори тисячі пайків, а набагато більше.

 

 

Нет, обнаружено не полторы тысячи пайков, много больше. И да, это именно то, что нужно нам больше всего от гражданских а…

Опубліковано Юрієм Бирюковим 16 грудня 2015 р.

 

Нагадаємо, 15 грудня ГУ Нацполіції у Житомирській області повідомило, що в їдальні одного з навчальних закладів обласного центру продавали пайки з маркуванням Міністерства оборони України. Зазначалося, що даний факт виявили активісти та помічник народного депутата. Було розпочате кримінальне провадження за статтею «крадіжка».