Росія вирішила створити власний гідромотор для бомбардувальника Ту-160 на заміну українському

15 Грудня 2015, 10:08

"Старіцкій механічний завод" переробить агрегат кермового управління для стратегічного бомбардувальника Ту-160 ("Білий лебідь"). Це необхідно для заміни українського гідромотора на російський, повідомив директор заводу Лєв Шорін.

"Зараз питання стоїть про поновлення виробництва літака Ту-160 "Білий лебідь", а у виготовленні агрегатів кермового управління раніше брала участь Україна. Гідромотор, який приєднується до наших агрегатів, був український", – сказав Шорін.

"Тепер потрібен наш гідромотор. А він вже іншій конфігурації, іншої конструкції. Потрібно переробити конструктивно агрегат, щоб поставити в наш гідромотор. Це непросте завдання – провести весь цикл випробувань, а це тривалий процес, але, я думаю, що ми це зробимо", – додав він.

Розташований в Твєрской області "Старіцкій механічний завод" був створений у квітні 1968 року як виробнича філія Московського машинобудівного конструкторського бюро "Родіна".

Завод випускає різні вироби для авіаційної техніки, зокрема, гідравлічні агрегати для літаків різних типів і модифікацій (Ту-204, Ту-214, Іл-476, Бе-200, Ан-148, Іл-96-300 та інших).

Нагадаємо, в липні російський авіазавод заявив про призупинення випуску Ан-40 через українські санкції.

Крім того, авіабудівний концерн "Антонов" вийшов зі складу українсько-російського підприємства.