Екс-міліціонери прийшли під МВС із вимогою скасувати наказ про атестаційні комісії

13 Грудня 2015, 10:55

Біля будівлі МВС близько 400 працівників колишньої міліції прийшли з вимогою скасувати наказ МВС про створення атестаційних комісій (комісії, створені для переатестації колишніх міліціонерів для призначення їх на посади у Національній поліції). Про це повідомив кореспондент Тижня із місця події.

За словами кореспондента, екс-міліціонери зазначають, що в комісіях дуже мало людей,які працювали у правоохоронній системі.

Крім того, як наголошують  мітингувальники, атестаційні комісії були створені із порушенням закону.

«Атестаційні комісії були створені заздалегідь. Тобто до того моменту, коли відповідний наказ вступив у дію. Крім того, в даних комісіях присутні не зовсім компетентні люди, зокрема, радикальне крило автомайдану, яке закликало до розправ над правоохоронцями», – пояснив Петро Васюк, голова Київської міської організації профспілки атестованих працівників органів внутрішніх справ.

Наразі екс-міліціонери залишаються біля будівлі МВС. Вони заявляють, що збираються передати голові МВС Арсену Авакову лист із вимогою скасування наказу про атестаційні комісії.

За словами кореспондента, на мітингу також присутні міліціонери, які вже пройшли атестацію, але теж виступають проти створення атестаційних комісій.

Мітингувальники наголосили, що вони не проти реформи МВС, але виступають виключно за законну переатестацію.

Нагадаємо, 8 грудня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час публічного звіту про виконання Програми діяльності уряду заявив, що понад третина претендентів провалили тести на вступ до поліції у Києві та області, а переатестація особового складу поліції Києва та області заверишиться до кінця 2015 року.

Як повідомлялося, скандальний заступник Авакова Василь Паскал пройшов переатестацію та був призначений головою кримінальної поліції. За кілька днів, унаслідок тиску громадськості він подав у відставку.

7 листопада в Україні набув чинності закон «Про Національну поліцію». З цього дня офіційно припинили роботу усі підроздили старої міліції.