Під час допиту сестри Надії Савченко прокурору стало зле, суд оголосив перерву

9 Грудня 2015, 11:58

У Росії Донецький міський суд оголосив у середу перерву через те, що прокурору у справі української льотчиці Надії Савченко стало погано під час засідання. Про це інформують ЗМІ

Під час допиту сестри Надії Савченко – Віри перекладач сказав, що прокурору стало погано. Оголошено перерву на 10 хвилин. До цього Віра Савченко дала свідчення про те, чим вона займалася 17 червня 2014 – у день загибелі російських журналістів.

«Надя була на сході України, у неї була відпустка. 15 червня 2014 я поїхала на східну Україну до сестри на своїй машині. Дісталася до неї наступного дня. А 17 червня розпочався бій, і була потрібна допомога. Надя висунулася на танку, а я допомагала з пораненими. Там був боєць, у нього був перебитий шийний хребець, його потрібно було передати «швидкій». Потім я знову допомагала возити поранених», – сказала Савченко.

За її словами, сестра кілька разів дзвонила їй і просила забирати поранених в бою.

Нагадаємо, Савченко – доброволець батальйону "Айдар". Майже місяць вона воювала у зоні АТО на Луганщині, де разом з іншими солдатами потрапила у засідку біля міста Щастя. Терористи вимагали за звільнення льотчиці свободи для чотирьох бойовиків. 8 липня стало відомо, що Савченко перебуває у слідчому ізоляторі в Росії. Їїзвинувачують у вбивстві журналістів російської ВДТРК Ігоря Корнелюка та Антона Волошина, які загинули 17 червня під Луганськом.

15 вересня Донецький міський суд Ростовської області продовжив арешт Савченко на 6 місяців.