На Сумщині вантажівки з турецькими товарами не змогли перетнути російський кордон

3 Грудня 2015, 16:06

Станом та ранок 3 грудня 42 вантажівки з товарами, виробленими у Туреччині стоять на кордоні з РФ у Сумській області, оскільки російська сторона розвертає машини на своїй території. Про це повідомили у прес-службі управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області.

Згідно з повідомленням, місцеві органи влади спільно із силами цивільного захисту Глухівського району надають допомогу водіям вантажівок різних країн, які не пропускає через кордон російська сторона.

У зв’язку з напруженою ситуацією 1 грудня проведене засідання в Глухівській райдержадміністрації на чолі із заступником голови РДА Володимиром Картавим, за участю керівництва пункту пропуску, представників підрозділів митної служби, ДСНС, Національної поліції та інших служб району.

«Наразі на місці скупчення вантажівок організоване чергування прикордонників та поліції. Рятувальниками організовано підвіз технічної води для забезпечення побутових умов водіїв. Працівниками районної дорожньо-експлуатаційної дільниці додатково встановлено чотири баки для сміття та два туалети. У разі необхідності, за зверненням водіїв вантажівок, тут буде розгорнуто пункт обігріву», – йдеться у тексті.

За інформацією Сумської митниці Головного управління Державної фіскальної служби в області, в зоні митного контролю вантажівки можуть стояти безкоштовно 10 днів. Далі – платно. Якщо плата не вноситься, то коли вартість стоянки перекриє вартість товару, що перевозиться, вантаж перейде у власність України.

Прес-секретар Сумського прикордонного загону Роман Ткач повідомив, що українська сторона без зволікань оформляє і пропускає вантажівки в бік російського пункту пропуску «Троєбортне», однак росіяни без пояснення причин повертають їх на українську територію. Водії автомобілів з турецьким товаром очікують рішення власника вантажу щодо його подальшої долі.

Як повідомлялося, раніше 3 грудня президент Росії Владімір Путін під час щорічного звернення до Федеральних зборів РФ назвав владу Туреччини «клікою» та додав, що країна не відбудеться «одними помідорами» після збиття російського Су-24.