Керівництво «ЛНР» розробило свій «закон» про амністію бойовиків – Тимчук

3 Грудня 2015, 11:36

Керівництво «ЛНР» придумало, яким чином амністувати бойовиків, які воювали проти сил АТО на Донбасі. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» та нардеп Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

За його словами, «законом Про недопущення переслідування покарання осіб – учасників подій на території Донецької та Луганської областей» пропонується звільнити від кримінальної відповідальності осіб, які вчинили на території Донбасу дії, що містять ознаки злочинів, передбачених Кримінальним кодексом України.

Зокрема, йдеться про осіб, які були: «учасниками військових формувань або особами, задіяними в діяльності таких формувань; брали участь у діяльності самопроголошених органів державної влади в окремих районах Донецької та Луганської областей або протидіяли проведенню антитерористичної операції (у період з 22.02.2014 р). Проектом також передбачається закриття за поданням Генеральної прокуратури України всіх кримінальних проваджень, звільнення від кримінальної та адміністративної відповідальності осіб, які в т.ч. перебувають під слідством або вже засуджені судами України за участь у діяльності «ЛНР / ДНР».

Нагадаємо, відповідно до позиції України, амністія не стосуватиметься бойовиків, які скоїли вбивства.

«Всі, хто здійснили злочини проти людяності ніколи не підпадуть під амністію. Ті, хто вбивав, збивав малайзійський літак, стріляв по Маріуполю та Волновасі – ніколи не отримають амністії», – зазначав раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін. Водночас, на думку голови Донецької облдержадміністрації Павла Жебрівського, частина нинішніх прихильників самопроголошених "народних республік" мають отримати амністію.