У Києві суд заарештував прокурорів, затриманих на хабарі $150 тис., і призначив заставу

2 Грудня 2015, 12:46

Двом затриманим у Києві за хабар у $150 тис. прокурорам обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою з альтернативою застави в 3 млн 45 тис. грн. Про це заявив прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко.

"Наразі судом обрано запобіжний захід … у вигляді утримання під вартою з можливістю внесення застави в сумі 3 млн 45 тис. грн", – сказав він на брифінгу.

Куценко уточнив, що затримані – заступник прокурора Подільського району Києва Олексій Білий і колишній прокурор цього району Сергій Нечипоренко.

За його словами, затримані поки що не внесли заставу. Зазначена сума застави, за рішенням суду, стосується кожного затриманого.

Прокурор Генпрокуратури не став уточнювати, чи дійсно Нечипоренко є зятем народного депутата, президента Національного університету "Одеська юридична академія" Сергія Ківалова.

"Чий він зять – не питання кримінального провадження", – сказав прокурор.

За словами Куценка, останнє місце роботи Нечипоренка з грудня 2012 року до березня 2015 – прокурор Подільського району Києва.

"Хабар пропонувався і була переданий … за вчинення незаконних дій щодо закриття кримінального провадження, відкритого щодо фізичної особи за економічний злочин. Питання стосувалося незаконного оформлення нерухомого майна комунальної власності. За фактом незаконного оформлення цього майна було розпочато кримінальне провадження, і заступник прокурора Подільського району, і пан Нечипоренко вимагали гроші за закриття цього виробництва ", – пояснив Куценко.

Кримінальне провадження розслідує Генеральна інспекція Генпрокуратури.

Раніше прес-служба прокуратури Київської області повідомляла про затримання прокурора Подільського району Києва і колишнього прокурора району столиці за отримання неправомірної вигоди у розмірі $150 тис.

У свою чергу народний депутат з фракції "Народний фронт", член колегії МВС України Антон Геращенко заявив, що один із затриманих зловмисників – екс-прокурор Нечипоренко, який є родичем Ківалова.

Разом з тим, Ківалов спростував інформацію про родинні зв’язки з Нечипоренком: "Мій зять Олег ніколи не працював ні в прокуратурі, ні в будь-яких інших правоохоронних органах. І прізвище у нього не Нечипоренко. Що стосується екс-прокурора Сергія Нечипоренка , то він мені не родич. І, тим не менш, я знайомий із Сергієм багато років, він навчався у нас в юракадемії".