У Києві на хабарі $150 тис. затримали заступника прокурора Подільського району

30 Листопада 2015, 18:59

Прокуратура та СБУ затримали за хабар $150 тис. заступника прокурора Подільського району м. Києва. Про це повідомила прес-служба прокуратури Київщини.

«Працівниками прокуратури Київської області спільно зі співробітниками Управління внутрішньої безпеки СБ України затримано заступника прокурора одного з районів міста Києва та колишнього прокурора району столиці, які вимагали та отримали від громадянина неправомірну вигоду у розмірі 150 тисяч доларів США», – йдеться в повідомленні.

Як зазначається, ці кошти зловмисники вимагали за закриття кримінального провадження відносно громадянина.

«Дії злочинців кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. За скоєне кримінальне правопорушення їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі строком до 12 років», – повідомили в прокуратурі.

На даний час, як заначається,  проводиться комплекс слідчих та розшукових дій з метою встановленння усіх обставин вчиненого кримінального правопорушення, а також вирішується питання щодо обрання затриманим запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Досудове розслідування триває.

Як повідомлялося, суд відмовився взяти під варту «діамантового» прокурора Корнійця.