В Угорщині викрили замах на вище керівництво держави

28 Листопада 2015, 11:56

В Угорщині готували вбивство членів уряду держави. Про це заявив у суботу, 28 листопада в Будапешті заступники голови МВС Ласло Ташнаді.

За його словами, двох учасників змови затримали минулого тижня за перевезення зброї та вибухівки.

Ташнаді додав, що дізнатися про наміри і вийти на слід зловмисників вдалося при виконанні функцій з охорони президента, прем'єр-міністра і голови конституційного суду. Він не уточнив, хто міг бути можливою ціллю екстремістів.

Антитерористичний центр Угорщини після затримання підозрюваних заявив про посилення охорони керівників держави. Опозиція розкритикувала таке рішення, але голова МВС Шандор Пінтер пояснює необхідність такого заходу ліберальним, на його думку, рішенням суду, який випустив на свободу чотирьох інших затриманих минулого тижня, які ховали у лісі гранати. Суд дійшов висновку про те, що ці особи – два угорця і два словака – не мають стосунку до тероризму і просто захоплюються історією зброї.

Представники керівництва МВС не назвали громадянство підозрюваних, які досі під вартою, а лише констатували, що ті дотримуються екстремістських поглядів.