Активісти за допомогою “Яндексу” виявили базу російських військ поблизу Широкиного

20 Жовтня 2015, 21:52

За допомогою російського сервісу "Яндекс.Карти" експертам із групи InformNapalm вдалося виявити базу російських окупаційних військ під Широкиним.

Активісти оприлюднили фотографії, які зафіксували скупчення бойової техніки окупаційних військ Росії в селищі Безіменне Новоазовського району, розташоване в 8-ми кілометрах від села Широкиного. Звіряючи фотографії з місцевістю, було виявлено, що в сервісі "Яндекс.Карти" відбулося вдале оновлення супутникових знімків, на яких виявилась база російсько-терористичних військ на території агроцеху № 5 ДП "Ілліч-Агро Донбас" в селі Безіменне, де також розташована велика вишка зв'язку і передавач українського мобільного зв'язку.

"Загалом, дуже гарне місце для розміщення військової бази", – йдеться у повідомленні.

Активісти нагадали, що 20 квітня 2015 року аеророзвідка полку "Дніпро-1" оприлюднила відео з безпілотника, де було зафіксовано скупчення російської військової техніки окупаційних військ Росії в селищі Безіменне Новоазовського району, на території цього ж агроцеху № 5.

Дивіться також: Під Маріуполем розвідники виявили танки терористів з українською символікою

"Як бачимо, місце вже насиджене і постійно використовується для розміщення різної військової техніки окупаційними військами Росії. Швидше за все, на цій базі сьогодні під відкритим небом розташовано мінімум техніки, інша ж просто захована в сараях, гаражах, корівниках, у різних виробничих приміщеннях, загалом – скрізь, де тільки можна, але далі від очей ОБСЄ та найголовніше – від очей української аеророзвідки. І чесно зізнаємося, така ситуація по всіх окупованих територій Донбасу", – йдеться у повідомленні.