Під Донецьком кілька груп бойовиків рушили в бік фронту – ІО

25 Листопада 2015, 10:11

Бойовики активізувалися по осі Сніжне – Донецьк, у цьому районі зафіксоване висунення відразу декількох груп бойовиків в бік фронту. Про це повідомив координатор групи «Інформаційний опір» та нардеп Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

За його словами, в Донецьку бойовики активно використовують вулицю Стратонавтів, залишки Путиловської і Ясинуватської розв'язок для перекидання особового складу та озброєнь, а також маневру силами і засобами на ділянці між Пісками та Авдіївкою. Щодоби фіксується перекидання до роти піхоти, мінометів, ЗУ-23-2, легкої бронетехніки.

"На північний схід від Крутої Балки (Ясинуватський район), в балках і лісових насадженнях, бойовики зосередили тактичну групу – 14 одиниць бронетехніки і до 150 терористів, розбитих на кілька піхотних груп (за попередніми даними, сюди ж перекинута батарея 120-мм мінометів)", – йдеться в повідомленні.

Крім цього, до ділянки фронту в районі н.п.Стила з боку Старобешеве командування терористів перекинуло вантажівками (6 одиниць) підрозділ бойовиків, 1 од. МТ-ЛБ з 120-мм мінометів і 2 БТР-80.

"Уздовж р.Кальміус в смузі між Первомайским і Старомар'ївкою зосереджені додаткові сили і засоби бойовиків – не менше ніж 2-і мотопіхотні роти (180 бойовиків, зосереджених відразу на декількох ділянках, 16 од. ББМ і транспортних засобів, зосереджених і замаскованих східніше дороги Тельманове- Старобешеве). За цією трасою, як раніше повідомляла група ІС, розташовані позиції іншої тактичної групи бойовиків (в т.ч. 8 танків на замаскованих позиціях)", – сказано в тексті.

За словами Тимчука, спостерігається активність декількох піхотних підрозділів бойовиків (загальною кількістю до батальйону), перекинутих в район Широкиного, Саханки, Заїченка. У наявності – 3 мінометних підрозділи (батареї, по 4-6 од. 82-мм і 120-мм мінометів).

Читайте також: В ОБСЄ розповіли, як бойовики порушують перемир’я на Луганщині

"Бойовики «ЛНР» продовжують перекидати через Антрацит і Красний Луч поповнення в район Алчевськ – Стаханов. Упродовж 2-х діб відзначене перекидання 3-х одиниць 120-мм САУ 2С9 «Нона», 16 одиниць автотранспорту з боєприпасами та спорядженням і 8 одиниць іншої бойової техніки (2 од. МТ-ЛБ, 3 од. БТР-80, 1 од. БМП-1 та 2 од. БРМ-1К)", – резюмує він.

Як повідомлялося, за даними штабу, із вечора до ранку 25 листопада терористи 18 разів відкривали вогонь у напрямку сил АТО.

Зазначимо, впродовж останніх тижнів активність бойовиків на Донбасі значно зросла.