У Києві стартувала масова зачистка вулиць від «шаурма-автомобілів» та «кава-машин»

24 Листопада 2015, 16:08

Від сьогодні, згідно з меморандумом між Києвом та асоціацією з пересувної торгівлі, починається зачистка трьох центральних зон міста від незаконних автомобілів, що займаються торгівлею. Про це в Facebook повідомив директор департаменту міського благоустроя і збереження природного середовища КМДА Дмитро Білоцерковець.

«Легальними є в цих зонах 54 локації, за якими аукціон-торги або вже пройшли, або пройдуть у найближчі дні (п'ятниця – дата торгів). До проведення останніх торгів всі автомобілі повинні будуть виїхати з цих трьох зон. «Шаурма-авто» перш за все, але також і «кава-машини», – написав він.

 

Исходя из меморандума между городом и ассоциацией по передвижной торговли с сегодняшнего дня начинаем зачистку 0,1,2 зо…

Posted by Dmitriy Belotserkovets on 23 ноября 2015 г.

Як зазначив Білоцерковець, автомобілі з продажу шаурми взагалі не могли брати участь в аукціоні на місця в центральних зонах, виходячи з принципової позиції департаменту благоустрою.

"На сьогоднішній день в 0,1,2 зонах знаходиться близько 150-200 автомобілів, що займаються торгівлею. Поступово і поетапно плануємо наводити порядок у пересувній торгівлі, і початок буде покладено з центральних зон. Починаємо зі станції метро Палац Спорту – там знаходиться 6 "шаурма-автомобілів" і 4 "кава-машини". Легальною буде після торгів 1 "кава-машина". Також сьогодні буде демонтаж на станції метро Арсенальна, на якій знаходиться біля виходу близько 3-4 "шаурма-автомобілів", – розповів Білоцерковець.

З картою локацій законних об'єктів, за якими торги вже пройшли або будуть проведені у найближчий час, можна ознайомитися на сайті департаменту підприємництва та промисловості, який виступає організатором торгів (для цього зліва на сторінці потрібно натиснути кнопки "Форматні зони" та "Пересувна дрібнороздрібна торговельна мережа").

Як повідомлялося, київським стихійним торговцям дадуть місця на ринках.

Нагадаємо, в червні Віталій Клично заявив, що з переходів метрополітену демонтують 400 МАФів.

Також зазначимо, київським кіоскам заборонили працювати вночі.

Позначки: