У Краматорську двох місцевих жителів судитимуть за викрадення виборчих бюлетенів

23 Листопада 2015, 18:08

Слідчі Краматорська направили до суду обвинувальні акти за двома кримінальними провадженнями, відкритими за фактами викрадення бюлетенів, які були зареєстровані під час першого туру місцевих виборів. Про це йдеться у повідомленні відділу комунікації Головного управління Національної поліції в Донецькій області.

Згідно з повідомленням, у день голосування 25 жовтня до Краматорського відділу поліції від голови дільничної виборчої комісії надійшло два повідомлення про те, що на дільниці, розташованій у школі № 33, двоє виборців приховали та винесли кілька бюлетенів. Правоохоронці встановили правопорушників, які забрали із собою отримані бланки для голосування.

Один із виборців, 48-річний місцевий житель, сховав бюлетені, кинувши замість них до урни для голосування чисті аркуші паперу. Помітивши це, спостерігач повідомив про порушення голові виборчої комісії, який, у свою чергу, поінформував правоохоронців. Подібним чином діяв і другий правопорушник, він використав лише один бюлетень, а інші забрав із собою.

Викрадення чи приховування виборчого бюлетеня тягне за собою кримінальну відповідальність згідно з ч. 1 ст. 158-1 Кримінального кодексу України.

Санкція вказаної статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 1700 гривень до 3400 гривень або виправних робіт на строк до 2 років, або обмеження волі на строк до 3 років.

Наразі слідчими Краматорського відділу поліції зібрані всі необхідні докази за вказаними провадженнями, обвинувальні акти за погодженням з прокуратурою Краматорська направлені до суду.

Нагадаємо, раніше суд у Чернівцях виніс перший вирок у справі підкупу виборців.