Бойовики перекинули в Донецьк 120-мм міномети на “Уралах” – Тимчук

23 Листопада 2015, 09:47

Розвідка зафіксувала перекидання через Шахтарськ у район Донецька мінометного підрозділу бойовиків (120-мм міномети) на «Уралах». Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

Як повідомляється, у складі колони також ідентифікували машину розмінування УР-77 «Метеорит».

"Зосереджене в районі Горлівки угруповання бойовиків продовжує залишатися у високому ступені бойової готовності. З його складу виділили декілька передових (авангардних) груп, чисельністю як посилений взвод, та висунули їх у бік позицій сил АТО. Одна з таких груп зафіксована у північно-західних окраїнах Горлівки (4 БТР (3 БТР-80 і 1 БТР-70) і 1 БРДМ-2). Друга – у напрямку до Зайцевого (2 МТ-ЛБ (одна з них з ЗУ-23-2) і 2 БМП-2)", – повідомив Тимчук.

Також, за даними ІО, у районі на захід від Красного Октября бойовики в закруті Кальміусу облаштовують артилерійські позиції (звідси зручно з флангу накривати позиції сил АТО в районі Гранітного). У сусідньому Первомайському зосереджена рота бойовиків, з мінометами, на МТ-ЛБ і БМП-1 (всього 8 одиниць ББМ, 6 мінометів, з них 2 од. 120-мм, решта 82-мм).

Нагадаємо, минулого тижня розвідка повідомила, що терористи перекинули на передову бронетехніку та реактивну артилерію, очікується ескалація.