У Херсонській поліції пояснили, чому силовики оточили протестувальників на Чаплинці

21 Листопада 2015, 17:55

Аварійні електроопори на Чаплинському напрямку можуть впасти в будь-який момент, тому правоохоронці повинні забезпечити доступ ремонтних бригад. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомив керівник підрозділу Національної поліції Ілля Ківа.

"Дві опори на Чаплинському напрямку знаходяться в аварійному стані і в будь-який момент можуть впасти, а протестувальники перебувають від них у катастрофічній близькості. Наше завдання – дати можливість ремонтним групам провести ремонтні роботи", – повідомив він.

Ківа додав, що зазначені ЛЕП постачають електроенергію також у Херсонську і Миколаївську області.

"Дані дії спрямовані і проти України. Потрібно відокремлювати мух від котлет: або ми працюємо проти супротивника, або проти українського народу. Якщо ці стовпи впадуть, можуть постраждати мирні громадяни", – зазначив Ківа.

Він підтвердив, що місце можливого падіння опор очеплене правоохоронцями.

"Це мій підрозділ вийшов у зону можливого падіння і оточив цю територію, щоб дати можливість технікам приїхати і заварити ці стовпи", – заявив представник поліції.

Нагадаємо, сьогодні, 21 листопада, на Чаплинці Херсонської області правоохоронці оточили учасників блокади Криму, які не дозволяють ремонтувати підірвані напередодні електроопори.