У Краматорську затримали бойовика, який пішов у “ДНР”, щоб заробити грошей

20 Листопада 2015, 23:33

Працівники Краматорського відділу поліції викрили 36-річного місцевого жителя, який входив до складу незаконного збройного формування «ДНР», і здійснював контрольно-пропускний режим у будівлю захопленого виконкому та на блокпості. Про це повідомляє Краматорський відділ управління Національної поліції в Донецькій області.

"У ході оперативно-розшукових заходів краматорські правоохоронці встановили причетність 36-річного місцевого жителя до незаконного збройного формування. З червня по липень 2014 року зловмисник здійснював контрольно-пропускний режим у виконкомі, а пізніше – на блокпості в районі аеродрому. Чоловікові видали автомат «Калашникова», незважаючи на те, що стан здоров'я виключав дозвіл на володіння вогнепальною зброєю", – йдеться у повідомленні.

Як пояснив підозрюваний, він вступив до лав «ДНР», щоб заробити грошей, однак обіцяну оплату так і не отримав. Після звільнення Краматорська він на деякий час виїжджав з міста, проте пізніше повернувся додому і відразу потрапив у поле зору поліцейських.

Факт внесений до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 260 «Створення не передбачених законом воєнізованих або збройних формувань» Кримінального кодексу України. Фігуранту загрожує до 8 років позбавлення волі. Проводиться досудове розслідування.

Як повідомлялося, на Донеччині судитимуть двох танкістів "ДНР", завербованих російськими військовими.

Тим часом, у Миколаєві двох охоронців ватажка "ДНР" засудили до 8 років.