Український банк подав у московський суд 14 позовів на холдинг Курченка

20 Листопада 2015, 14:40

Арбітражний суд Москви 30 жовтня зареєстрував 14 позовів ПАТ Державний експортно-імпортний банк України (Укрексімбанк) про стягнення з російських структур медіахолдингу UMH, власником якого є Сергій Курченко, понад 21 млрд рублів. Про це повідомляється в картотеці суду.

Як зазначається, всі позови заявлені про стягнення по 1,5 млрд рублів. Суть претензій Укрексімбанку в матеріалах не розкривається.

Серед відповідачів зазначені ТОВ "Теленеделя" (Москва) і його "дочка" в Ростові-на-Дону, Казані, Самарі, Воронежі, Омську, Новосибірську, Пермі, Краснодарі, Челябінську і Нижньому Новгороді, а також ТОВ "Видавничий дім "Популярна преса", ЗАТ "Видавничий дім Телесвіт" і ТОВ "Футбольне агентство".

Розгляд кількох позовів вже призначено на березень і червень 2016 року. Даних про розгляд більшості позовів поки в картотеці немає.

Укрексімбанк заснований в 1992 році. Його єдиним власником є ​​держава. Згідно з даними Нацбанку України, на 1 липня 2015 року з розміром активів він займав третє місце серед 127 діючих у країні банків.

У медіа-холдинг UMH Group входять газети "Аргументи і Факти в Україні", "Комсомольська правда в Україні", тижневики "Кореспондент", "Фокус", "Теленеделя". UMH group також належать радіостанції "Авторадіо", "Наше Радіо", "Ретро FM", інформаційні інтернет-ресурси Korrespondent.net, Football.ua, Vgorode.ua, інтернет-портали Bigmir.net і I.ua.