Міноборони відповіло на звинувачення в постачанні зброї “Ісламській державі”

20 Листопада 2015, 12:07

У зв’язку з появою у засобах масової інформації повідомлень щодо затримання Міністерством внутрішніх справ Кувейту бойовика «Ісламської держави», який нібито стверджує про закупівлю терористами зброї в Україні повідомляється, що Міністерство оборони України та Збройні Сили України не є уповноваженими державою посередниками у здійсненні зовнішньоекономічної діяльності у сфері експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення. Про це йдеться в повідомленні Міноборони.

"Україна не виробляла і не здійснювала закупівлю згаданих у повідомленнях зенітно-ракетних комплексів FN-6 китайського виробництва, а також не надавала транзиту для їх переміщення. Крім того, ЗРК FN-6 не перебувають і ніколи не перебували на озброєнні Збройних Сил та інших військових формувань України", – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося у ЗМІ, захоплений у Кувейті вербувальник ІДІЛ заявив, що купував в Україні китайські ПЗРК FN6 і через Туреччину він направляв зброю бійцям "Ісламської держави" в Сирії.

Згодом речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко сказав, що, беручи до уваги існування в Україні тимчасово окупованих територій і неконтрольовану ділянку державного кордону з Росією, можна припустити, що китайські ПЗРК могли потрапити до рук терористів саме через неї.