Терористи перекинули на передову бронетехніку та реактивну артилерію, очікується ескалація – розвідка

17 Листопада 2015, 15:52

На тлі активізації російсько-терористичних військ на Донбасі, терористичні угрупованнями "ДНР-ЛНР" і російські війська в регіоні активно проводять заходи, які свідчать про підготовку до подальшої ескалації конфлікту. Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"Зокрема, мережа групи ІО в окупованих районах фіксує активне перекидання у напрямку до переднього краю на низці ділянок і напрямків живої сили, бронетехніки (включно з танками) і артилерії (включно з реактивною) російсько-терористичних військ. Така картина спостерігається на Маріупольському, Волноваському, Донецькому, Артемівському і Луганському напрямках", – йдеться в повідомленні.

Водночас, за даними ІО, спостерігається активне перекидання нових сил і засобів у окуповані райони Донбасу з території Росії через держкордон (найбільш активно за останню добу – в районі пунктів пропуску "Ізварине" і "Новоазовськ").

"У районі Донецька спостерігається зосередження артилерійських підрозділів і ДРГ противника (включно з підрозділами спецназу ГРУ ГШ ЗС РФ); в районі Горлівки підрозділи двох "мотострілкових бригад" "ДНР" і артгрупи перебувають у стані повної бойової готовності, прибувають нові сили і засоби; підрозділи "2 АК ЛНР" навпроти Щастя та Станиці Луганської активно забезпечуються боєприпасами і ПММ, ведеться доукомплектування підрозділів "мобілізованою" живою силою з числа місцевих жителів і російських найманців", – повідомив Тимчук.

Він наголосив, що такі заходи виходять далеко за рамки звичних для останнього часу провокацій.

Нагадаємо, за даними іО, усі військові підрозділи "ЛНР" перевели у стан повної бойової готовності.