За фактами фальсифікацій на виборах у Кривому Розі відкрито кримінальне провадження – нардеп

17 Листопада 2015, 08:25

Низка народних депутатів зареєстрували заяву, на підставі якої відкрито кримінальне провадження за фактами фальсифікації виборів у Кривому Розі. Про це повідомив нардеп Єгор Фірсов, який нині перебуває у місті у блозі на сайті видання «Українська правда».

«За допомогою народних депутатів Левуса і Висоцького, вже зареєстровано заяву і відкрито кримінальне провадження за фактами фальсифікацій на дільницях у Кривому Розі. Будемо боротися», – написав він.

За його словами, деякі члени територіальної виборчої комісії продали свої квоти. Депутат вважає, що всім політичним силам необхідно зробити заміни своїх представників у складі Криворізької ТВК.

«ТВК повинна зібратися завтра вранці (а не о 18:00, як вони вирішили), переглянути своє рішення і реально розглянути скарги штабу Юрія Милобога», – додав він.

Крім того, Фірсов анонсував на 18:00 сьогодні мітинг під будівлею ТВК.

Як повідомлялося, Територіальна виборча комісія оприлюднила імена переможців перегонів за крісла голів міст у другому турі. Згідно з повідомленням, мером Кривого Рогу обрано Юрія Вілкула. Свого опонента він обігнав на 752 голоси.

Згодом стало відомо, що в Кривому Розі активісти вимагають переобрання виборчкому та скасування рішення про визнання Вілкула переможцем виборів. В іншому разі погрожують масштабними акціями громадянської непокори.

Фракція Фірсова БПП спочатку визнала результат виборів у Кривому Розі, однак потім відкликала заяву.