Ірак попереджав Францію про теракти за день до трагедії – ЗМІ

16 Листопада 2015, 11:15

Іракська розвідка попереджала міжнародну коаліцію про можливі напади «Ісламської держави» за день до терактів у Парижі. Про це повідомляють у Associated Press з посиланням на власні джерела.

Як стало відомо, напередодні терактів у Парижі іракська розвідка надала Франції інформацію про наміри лідера угрупування Абу Бакр аль-Багдаді напасти на країни коаліції, які борються проти них в Іраку і Сирії, а також Іран та Росію найближчими днями.

Разом з тим точної дати, місця та деталей можливих терактів не надходило.

Як повідомив представник французьких сил безпеки у АР, французька розвідка стикається із такими повідомленнями «постійно і кожного дня». Натомість шість іракських високопосадовців підтвердили інформацію про повідомлення, надіслане розвідкою, а четверо з них заявили, що «попереджали окремо Францію про можливі атаки».

Крім того, стало відомо, що напади у Парижі були сплановані керівникиками ІД у «столиці «Ісламської держави», місті Ракка, де нібито тренували терористів із наміром відправити їх у Францію. Загалом до операції залучили 24 особи: 19 терористів і п’ятеро осіб, відповідальних за логістику і планування.

Як повідомлялося, 13 листопада у Парижі сталася серія терактів, 129 людей загинули, 352 зазнали поранень. Згодом стали відомі імена трьох терористів, причетних до атак в Парижі.

Нагадаємо, 16 листопада Франція скинула бомби на позиції ІДІЛ у Сирії у відповідь на теракти у Парижі