ЄС скликає екстрений саміт через теракти в Парижі

16 Листопада 2015, 09:32

У відповідь на теракти у Парижі ЄС скликає надзвичайний саміт міністрів юстиції та внутрішніх справ, який відбудеться 20 листопада у Люксембурзі. На саміті представники країн планують обговорити посилення заходів безпеки. Про це повідомив у відповідній заяві міністр внутрішньої безпеки та віце-прем'єр Люксембургу Етьєн Шнайдер.

"Зіштовхнувшись із варварством і тероризмом, Європа – разом з Францією", – заявив Шнайдер у інтервю АFP.

Він наголосив на необхідності "посилення європейської реакції (на тероризм. – Ред.) та забезпечення подальшого виконання вжитих заходів".

Крім того, міністр внутрішніх справ Франції Бернар Казньов, виступив із заявою про скликання саміту і закликав до посилення боротьби з тероризмом.

"Зіштовхнувшись зі звірствами та актами тероризму, які вразили Францію 13 листопада 2015 року, наші зусилля у боротьбі проти тероризму повинні бути ще наполегливішими та рішучішими, ніж будь-коли раніше", – наголосив Казньов. Він відзначив можливість обговорення змін до Шенгенської угоди, яка передбачає відкриті кордони між її країнами-учасниками.

Як відомо, 13 листопада у Парижі сталася серія терактів, 129 людей загинули, 352 зазнали поранень. Згодом стали відомі імена трьох терористів, причетних до атак в Парижі.

Нагадаємо, у Франції впізнали тіла 103 загиблих у паризьких терактах