Прокуратура Франції оприлюднила перші результати розслідування терактів

14 Листопада 2015, 21:25

Теракти у Парижі скоїли три групи бойовиків, які координували власні дії. Про це повідомив прокурор міста Париж Франсуа Молін.

За його словами, усі нападники використали автомат Калашнікова.

Також прокурор Парижу Молін заявив, що три особи, пов’язані з терактами, заарештували у суботу вранці, в тому числі одну на французько-бельгійському кордоні.

Молін уточнив, що терористів було семеро, а не восьмеро, як повідомили раніше.

Він зазначив, що один з нападників народився у паризькому передмісті Кукурон у 1985 році. Він громадянин Франції. У 2004-2006 роках підозрюваного притягали до відповідальності за дрібні злочини.

«Спецслужби мали інформацію, що він радикалізувався у 2010 році, але не було відомо про його причетність до терористичної мережі», – зазначив Молін.

У іншого зловмисника виявили паспорт громадянина Сирії. Слід зазначити, що агентство Reuters наводить цитату міністра з цивільної оборони Греції Нікоса Тоскаса, який стверджує, що вказаний терорист прибув до Європи у якості біженця.

«Власник паспорта пройшов через острів Лерос 3 жовтня 2015 року, де він був ідентифікований відповідно до правил ЄС», – сказав міністр.

Нагадаємо, жертвами нападів стали громадяни Франції, Швеції, Румунії, Португалії, Бельгії та Великої Британії.

Як повідомлялося, кількість жертв терактів у Парижі зросла до 129, поранених до 352.

Також нагадаємо, у Брюсселі заарештували низку осіб у зв'язку з терактами у Парижі через орендований автомобіль Volkswagen Polo, виявлений у районі нападів. Однак прокурор Парижу Франсуа Молін заявив, що терористи використали для пересувань чорний автомобіль марки Seat.