Внаслідок терактів у Парижі загинули громадяни щонайменше п’яти держав

14 Листопада 2015, 19:17

Від серії терактів у Парижі в ніч на 14 листопада загинули, окрім громадян Франції, також громадяни Бельгії, Швеції, Португалії та Румунії. Про це повідомили офіційні представники цих держав.

Зокрема, за словами міністра закордонних справ Бельгії Дідьє Рейндерса, загинули щонайменше двоє бельгійців. Серед жертв також один громадянин Швеції, а ще один швед – поранений, про що також повідомили у МЗС країни. Між тим у МЗС Швеції зазначили, що інформація не підтверджена. У числі загиблих є також один громадянин Португалії, повідомила влада цієї країни. Міністерство закордонних справ Румунії заявило про загибель двох своїх громадян.

Британський прем'єр-міністр Девід Кемерон вказав, що жертвами «нелюдських» нападів у Парижі могли стати кілька підданих Великої Британії. Точної інформації про це поки немає.

У МЗС України не повідомили про наявність постраждалих серед громадян України, проте рекомендували українцям у Франції повідомити рідним про себе.

У разі потрапляння у надзвичайну ситуацію громадянам необхідно якомога швидше повідомити про це на "гарячу лінію" Посольства України у Франції (+33 1 43 06 07 37.), або МЗС (+38 044 238 16 57, +38 044 238 17 77).

Як повідомлялося, 13 листопада у Парижі сталася серія терактів. За офіційною інформацією, внаслідок нападів загинули 128 людей, а ще близько 300 поранені.