Аваков заявив про введення нової моделі оцінки роботи правоохоронців – інфографіка

13 Листопада 2015, 19:57

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков скасував 86 обов'язкових показників оцінки ефективності роботи міліцейського підрозділу, що діяли раніше, і анонсував введення нової моделі оцінки за чотирма напрямками. Про це він написав у Facebook.

«Якщо в районі зменшувалася кількість крадіжок, вбивств і наркоторговців – це за всіма цими показниками, найчастіше, виводило район на останні місця рейтингу – міліціонерів лаяли, карали і вимагали "нормальних" показників(!). І розкручувався ідіотський маховик – оперативники та слідчі "виконували план" – по повіях і кишенькових злодіях, дорожніх аваріях і розкраданнях, маніпулювали, вносячи одні й не вносячи інші злочини в реєстрацію. Загалом звичайна пострадянська система. Але! Тепер ми все перезавантажуємо. Поліція! Геть архаїзми пострадянської міліцейської системи!», – написав Аваков.

Він повідомив, що скасував усі 86 обов'язкових показників оцінки.

Читайте також: Аваков розповів, чи всі міліціонери зможуть стати поліцейськимиє

«Буде впроваджена абсолютно нова модель оцінки ефективності поліцейської роботи, яка спирається на довіру населення до поліції. Оцінку ефективності діяльності працівників Національної поліції будемо здійснювати за чотирма напрямками:

1) результати зовнішнього опитування;

2) оцінка бізнес-середовищем ефективності поліцейської діяльності;

3) результати внутрішнього опитування;

4) результати виконання пріоритетних завдань», – розповів Аваков.

Нагадаємо, з 7 листопада в Україні набув чинності закон "Про Національну поліцію". Тобто, міліція фактично припинила своє існування.

Их было 86 – 86(!) показателей эффективности работы милицейского подразделения. Регистрированные преступления по разны…

Posted by Arsen Avakov on 13 листопада 2015 р.