У Польщі в день незалежності облили фарбою пам’ятник вдячності Червоній Армії

13 Листопада 2015, 12:57

У Варшаві 11 листопада невідомі облили фарбою Пам'ятник вдячності Червоній Армії. Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ РФ.

«Якого б політичного кольору не були хулігани, це ніяк не виправдовує польську владу, яка не виконує і, схоже, не хоче виконувати міжнародно-правові зобов'язання щодо убезпечення та збереження російських військових поховань і пам'ятників, як це закріплено в Угоді між урядом Російської Федерації та урядом Республіки Польща про поховання та місця пам'яті жертв війн і репресій від 22 лютого 1994 р.», – йдеться в повідомленні.

У МЗС РФ вимагають вжиття заходів з пошуку та покарання винних, відновлення колишнього вигляду пам'ятника, недопущення повторення подібних інцидентів у майбутньому.

Як повідомлялося, погруддя радянському генералу демонтували в Пенєнжно (Польща) 17 вересня – у 76-ту річницю нападу СРСР на Польщу. Це викликало вкрай негативну реакцію в Росії, яка пригрозила Польщі "дуже серйозними наслідками". З цього приводу "на килим" до МЗС Росії було викликано посла Польщі в РФ.