Майже половина росіян переконані, що причиною падіння А321 є теракт – опитування

12 Листопада 2015, 13:37

Всеросійський центр вивчення громадської думки провів соцопитування, яке показало, що 43% росіян вважають найбільш імовірною причиною катастрофи літака А321 теракт, 35% – технічну несправність. При цьому про подію відомо 97% респондентів.

Згідно з результатами опитування, 28% опитаних вимагають призупинити польоти російської авіації над територіями, де ведуться воєнні дії, ще 9% переконані, що Росія має відмовитися від ведення війни у Сирії.

Крім того, після трагедії у Єгипті росіяни очкують на певні дії уряду у відповідь на авіакатастрофу. Більше половини опитаних – 57% вважають, що влада має посилити безпеку авіаперельотів, третина – 32% посилити заходи боротьби з тероризмом.

Разом з тим, 15% респондентів занепокоєні можливим посиленням перевірок та контролю авіакомпаній та аеропортів, ще 9% – забороною польотів до Єгипту, 6% – погіршенням відносин з іншими державами та 5% – відтоком туристів і проблемами у туристичній сфері.

Майже половина опитаних, 47%, вважають, що катастрофа нічого не змінить у житті країни, 41% очікують на певні наслідки трагедії, у тому числі 25% – дуже серйозні наслідки.

Тільки 7% остерігаються подальших терактів.

Опитування проводилося 7-8 листопада серед 1,6 тис. респондентів у 130 населених пунктах в 46 регіонах РФ.

Нагадаємо, літак A321 авіакомпанії Metrojet («Когалимавіа»), що виконував рейс із Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург, розбився 31 жовтня на Синайському півострові. Загинули всі, хто перебував на борту, – 217 пасажирів і сім членів екіпажу. На борту літака було четверо громадян України.