У Казахстані відновили доступ до блог-платформи, заблокованої чотири роки тому за екстремізм

11 Листопада 2015, 08:57

У Казахстані після 4 років блокування відновили доступ до блог-платформи "Живий журнал" (LiveJournal). Про це повідомили в комітеті зв'язку, інформатизації та інформації міністерства з інвестицій та розвитку республіки.

"Доступ був відновлений після виконання адміністрацією блог-платформи Живий журнал рішень судових органів про видалення протиправних матеріалів, розміщених на ресурсі. Представники Живий журнал повідомили про видалення з блог-платформи матеріалів, що містять ознаки пропаганди тероризму і релігійного екстремізму, публічних закликів до вчинення актів тероризму і виготовленню вибухових пристроїв", – поінформувала прес-служба комітету.

Доступ до "Живий журнал" був заблокований згідно з постановою Сариаркінского суду Астани з 20 серпня 2011 року через за поширення протиправних матеріалів.

У комітеті також повідомили, що LiveJournal планує відкрити представництво в Казахстані і розвивати казахстанський Сегмент блог-Платформи.

Нагадаємо, в серпні в Росії провайдери за дорученням Роскомнагляду почали забороняти доступ російським користувачам до Вікіпедії через україномовну сторінку, яка містить, на думку відомства, заборонену інформацію.