Жебрівський пояснив, чому зупинили ремонт газопроводу в Мар’їнці

10 Листопада 2015, 18:29

Роботи з розмінування і ремонтно-відновлювальні роботи газопроводу, що постачав газ у Мар'їнку, припинилися через обстріл терористів. Про це повідомили в прес-службі Донецької обласної військово-цивільної адміністрації.

Згідно з повідомленням, ідеться про газопровід, пошкоджений бойовиками у червні.

"В цілому саперам необхідно пройти близько 900 метрів уздовж пошкодженого газопроводу. Оскільки за минулу добу в області зафіксовано більше 90 обстрілів на лінії розмежування, сьогодні в допуску людей відмовлено. Нам потрібно ще днів десять, щоб відновити газопостачання Мар'їнки і Красногорівки. Фактично 15 тис. жителів залишаються без тепла ", – розповів очільник Донецької ВЦА Павло Жебрівський.

За його словами, за п'ять днів сапери Державної служби надзвичайних ситуацій встигли пройти 400 метрів лінії, і було виявлено понад 450 вибухонебезпечних предметів. Серед них протитанкові міни з великим радіусом ураження, а також міни з детонаторами, що реагують на магнітне поле.

Жебрівський також назвав інші проблемні ділянки, що вимагають допуску саперів для повного розмінування.

"У районі Зайцеве і Новолуганки розташований великий свинарник, є поля з фекаліями. Вже чотири місяці не можемо отримати дозвіл від загального координаційного центру, питання гальмує Росія. Велика кількість боєприпасів зосереджено в районі шахти "Родіна" та Вуглегірської ТЕЦ. Постійно фіксуємо підриви поблизу Дзержинська", – повідомив керівник Донецької ВЦА.