На Донбасі з’явилися нові піхотні групи бойовиків – ІО

5 Листопада 2015, 09:56

У першій лінії відразу на декількох ділянках лінії розмежування в Донецькій області відзначається поява нових піхотних груп бойовиків на транспорті. Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

«У складі кожної групи – близько 50 осіб зі стрілецькою зброєю і АГС-17, іноді з мінометами і ЗУ-23-2», – йдеться в повідомленні.

У районі н.п. Опитне, Піски, ДАП, північніше Ясинуватої (у напрямку Авдіївки), південніше Попасної, в районі Гольмівському, Щастя і Трьохізбенка відзначаються маневри піхотних груп терористів на передньому краї з епізодичною стрільбою з автоматичного стрілецького озброєння, неодноразово зафіксоване використання АГС –17.

Крім цього, в секторі «А» відзначається активізація ДРГ противника.

«Ці ДРГ ведуть спостереження, намагаються просочиться в тили сил АТО», – сказано в тексті.

«На південь від Донецька (на ділянці від Гранітного і на південь) також відзначається активізація бойовиків. Групи терористів періодично відкривають вогонь по нейтральній смузі (створюється враження, що на даній ділянці терористи активно намагаються протидіяти проникненню міфічних ДРГ українських військ до них на позиції)», – зазначає Тимчук.

За його словами, на приморському напрямку відзначається обладнання на передньому краї терористами нових вогневих точок та інженерних споруд (на північ Саханки, аж до Заїченка).

«У навчальних «Лутугинських таборах» бойовиків спостерігається концентрація бронетехніки (в цілому 32 од. Танків і 25 одиниць інших ББМ). Дана техніка перекинута частково з ділянки північніше Луганська, частково з-під Попасної.
Закінчується доукомплектування Тельманівської групи терористів. На Тельманове з боку Амвросіївки і Старобешеве перекинуті 2 МТ-ЛБ і 2 БМП-2», – резюмують в ІО.

Як повідомлялося, за даними ІО, бойовики почали повертати мінометні системи на передову.