У прокуратурі оприлюднили нові подробиці замаху на Шокіна

3 Листопада 2015, 13:07

Від пострілів снайпера генерального прокурора Віктора Шокіна врятувало броньоване скло, встановлене у його кабінеті. Про це розповів головний військовий прокурор Анатолій Матіос під час прес-конференції у Києві.

За його словами, по кабінету генпрокурора здійснили три постріли. 

«О 21:52, перебуваючи на своєму службовому місці, генпрокурор, а також люди, ті працівники, які перебували за цим столом під час проведення наради, потрапили під обстріл фактично снайпера, було випущено три кулі», – зазначив Матіос.

«Достовірно, слідство переконане у тому, що стрілець і його замовник знали про розміщення речей і предметів, у тому числі про місцеперебування генпрокурора, бо постріл був здійснений фактично впритул, з розрахунком на влучання в область тулуба або голови. Пострілів було кілька, і тільки наявність броньованого щита зі скла дала можливість уникнути фактично смертельної дії цих пострілів», – додав військовий прокурор.

За його словами, в окремих будинках, прилеглих до Генпрокуратури виявили сліди зламаних замків.

«Навпроти будівлі прокуратури на вул. Гусовского розташовані кілька дуже цікавих приміщень, одним з яких є приміщення корпорації Укрпідшипник. Подивіться в Google, кому воно належить. І щоб довго не говорити… запропоную операторам підійти і подивитися, що при зовнішньому візуванні куля, яка була випущена, фактично, була спрямована прицільно з використанням, швидше за все, тепловізора, оскільки всі штори, все ролети, передбачені у вечірній час, були закриті, і побачити місцеперебування людей, які перебували в кабінеті, було неможливо», – зазначив Матіос.

Як повідомлялося, 2 листопада, близько десятої години вечора невідомі обстріляли робочий кабінет Генерального прокурора Віктора Шокіна. СБУ відкрила провадження за фактом замаху на генпрокурора.