У фіскальній службі розкрили масштаби фінансових махінацій у Дніпропетровську

2 Листопада 2015, 17:22

Фінансові махінації, докази яких вилучили правоохоронці у Дніпропетровську 31 жовтня, стосуються понад сотні підприємств та сотень мільйонів гривень. Про це заявили під час спільної прес-конференції заявив перший заступник голови Держфіскалслужби Сергій Білан, передав кореспондент Тиждень.ua.

За словами Білана, лише 14 з понад 90 печаток, вилучених під час спецоперації в Дніпропетровську, мали реальні адреси.

«Сфера діяльності підприємств, з яких вилучили печатки – різна. Вони займалися будівництвом, торгівлею, металами, вантажними перевезеннями. Близько 30% зі 130 підприємств – банкрути чи не мають реальної адреси. Наразі за цими фактами триває перевірка», – сказав Білан.

Він також розповів про вилучені документи благодійних фондів.

«Також було вилучено документи шести благодійних організацій та фондів. За півтори доби дослідження матеріалів у нас виникли питання, які потребують вивчення. А саме, операції на понад 200 млн грн, які у нас викликають підозри», – заявив Білан і зазначив, що вказані питання стосуються несплати податків.

Він також додав, що операції, які виконували вказані підприємства, були безтоварними (відсутні операції купівлі-продажу товарів – Ред.). Окрім того, за його словами, виявлені факти перерахування коштів компаніям, які мали купувати бронежилети для військових, але не займалися цим.

«Наприклад, один з пенсіонерів, який не є приватним підприємцем отримав на власний рахунок 17,3 млн грн на купівлю бронежилетів. У той же час, він подав документи про фінансову звітність тільки на 1 млн грн. Крім того, він не подавав документи на сплату Єдиного податку. Дані факти мають отримати підтвердження або спростування», – зазначив Білан.

Він додав, що кошти надходили від «однієї відомої фінансово-промислової групи, яка наразі заборгувала Україні 9,5 млрд грн».

Як повідомлялося, голова СБУ назвав членів злочинного угруповання, яке пов’язують з Корбаном. Нагадаємо, генеральний прокурор також заявив про втечу низки підозрюваних під час спецоперації в Дніпропетровську 31 жовтня.