Коаліція не змогла домовитися щодо виборів у Маріуполі та Красноармійську

2 Листопада 2015, 14:46

Парламентська коаліція не знайшла спільної мови щодо дати місцевих виборів у Маріуполі та Красноармійську. Про це сказав журналістам після Погоджувальної ради голова фракції “Блоку Петра Порошенка” Юрій Луценко.

На запитання, чи домовилася коаліція щодо виборів у Маріуполі та Красноармійську, Луценко відповів: “Ні, коаліція, на жаль, не знайшла спільної мови щодо цих питань”.

Він нагадав, що “БПП” і “Народний фронт” пропонують провести “етап голосування 15 листопада”, а “Батьківщина” і “Самопоміч” “заперечують це та пропонують різні варіанти, які відтягують вибори аж до наступного року”. Водночас, зауважив Луценко, альтернативний законопроект “Самопоміч” і “Батьківщина” не надають.

На переконання Луценка, має бути внесений законопроект, який пройде розгляд у профільному комітеті Верховної Ради та буде винесений на голосування парламенту.
“Цей законопроект має бути узгоджений фракціями коаліції. Голосування половини коаліції і позакоаліційних фракцій у цьому питанні, з моєї точки зору, є неприпустимим з політичних мотивів.”, – сказав Луценко.

Крім того, він зазначив, що сьогодні під час зустрічі його фракції з президентом Петром Порошенком обговорюватимуться підсумки виборів, які пройшли 25 жовтня.

Нагадаємо, перед виборами у Маріуполі виявили браковані бюлетені без однієї з партій. Після цьго Маріупольська територіальна виборча комісія в будівлі друкарні «Приазовського робочого» (газета належить Ринату Ахметову) підписала акт про те, що вона не може прийняти бюлетені, надруковані у ній. Уранці 25 жовтня у Маріуполі жодна дільнична виборча комісія не розпочала роботу. У зв'язку з цим ЦВК поскаржилася в Генпрокуратуру через бездіяльність Маріупольського виборчкому. МВС почало розслідування.

Крім того, МВС відкрило кримінальне провадження через зрив виборів у Красноармійську.

Читайте також: Порошенко знайшов винного у зриві виборів у Маріуполі

Зазначимо, президент запропонував народним депутатам внести зміни до виборчого законодавства, що дозволяють провести місцеві вибори там, де вони не відбулися 25 жовтня.