Бойовики почали повертати мінометні системи на передову – Тимчук

2 Листопада 2015, 09:45

На приморському напрямку бойовики імітували «відведення танків» – танкова рота (8 танків) була відведена від Безіменного в район на північ Новоазовська. Про це повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук.

"…Більшу частину танків та інших бойових броньованих машин з цього району (Безіменне, Саханка) бойовики ще до «офіційного» відводу перекинули на північний напрямок за трасу Тельманове-Новоазовськ, заховаваши їх у кількох районах на північ від Тельманового. Тим часом, за нашими даними, в районі Безіменного залишається не менше чотирьох танків терористів (ретельно замаскованих)", – повідомив Тимчук.

Як зазначається, залишається проблемою контроль переміщень бойовиками 82-мм і 120-мм мінометів.

За даними групи ІО, після масових «маніпуляцій» з відведенням бронетехніки і артилерії, бойовики зосередилися на мінометних системах, повертаючи їх на вихідні позиції на передньому краї (користуючись складністю контролю їх переміщення).

"У районі Озерянівка (південно-західна околиця Горлівки) фіксується бронегруппа бойовиків (10 одиниць ББМ, в основному МТ-ЛБ і БТР-70,80), трохи північніше – три одиниці БМП-2. У цьому ж районі – дві од. ПТРК в укритті. Бойовики проводять перегрупування – частина ББМ була висунута вперед (в першу лінію – 6 одиниць). У другій лінії розгортається опорний пункт для прикриття напрямки з боку Михайлівки", – йдеться в повідомленні.

Також, за даними ІО, відзначається активне перекидання паливо-мастильних матеріалів через Амвросіївку і Сніжне у напрямку Донецька. 

Як повідомляв раніше ІО, на південь від Луганська терористи перекинули чотири "Гради".