Київська міськрада запустила портал електронних петицій

2 Листопада 2015, 09:56

2 листопада портал електронних петицій до київської міської ради розпочав роботу в повноцінному форматі. Портал петицій для киян доступний за адресою https://petition.kievcity.gov.ua/.

«В понеділок, 2 листопада, розпочне свою роботу портал, на якому кияни зможуть зареєструвати електронні петиції. Після реєстрації електронної петиції на веб-сайті, вона повинна набрати 10 тисяч електронних підписів протягом трьох місяців з моменту публікації, а після цього буде розглянута органами чи посадовими особами, яким вона адресована, профільними постійними комісіями Київради та винесена на пленарне засідання», – йдеться у повідомленні КМДА.

«Петицію, яка не набрала необхідної кількості електронних підписів, автор може винести на обговорення знову. Впровадження офіційної процедури розгляду електронних петицій та звернень громадян забезпечить киянам простоту та зручність в участі в ініціативах місцевого самоврядування. Зокрема, не доведеться більше збирати підписи на підтримку своїх пропозицій вручну, а потім з кіпами паперу виходжувати того чи іншого посадовця», – зауважив один з ініціаторів рішення, заступник міського голови-секретар Київради Олексій Резніков.

Електронні звернення чи петиції, які містять наклеп і образи, заклики до розпалювання національної, расової, релігійної ворожнечі, насильницької зміни державного ладу не реєструватимуться.