Родичів загиблих у Єгипті українців викликають у Росію для проведення ДНК-аналізів – МЗС

1 Листопада 2015, 17:27

Родичів громадян України, які загинули в авіакатастрофі в Єгипті, викликають у Росію, щоб провести необхідні ДНК-аналізи. Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ України.

«У зв‘язку із катастрофою літака авіакомпанії "Когалимавіа" Airbus A-321 на Синайському півострові 31.10.2015 р. повідомляємо, що за попередніми даними упізнання тіл буде здійснюватися у Російській Федерації. З цією метою російська сторона повідомила родичів загиблих про необхідність прибути до м. Санкт-Петербург для проведення ДНК аналізу і ДНК-ідентифікації тіл загиблих» – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що Генеральне Консульство України у Санкт-Петербурзі та Посольство України в Єгипті підтримують безпосередній зв’язок з рідними загиблих українців, а також із компетентними органами РФ та АРЄ, які залучені до реагування на наслідки катастрофи.

Дивіться також: ЗМІ показали перше відео з місця катастрофи російського авіалайнера в Єгипті

«Консульська установа України у Санкт-Петербурзі надаватиме необхідне сприяння у зустрічі та розміщенні родичів загиблих громадян України, проведенні ідентифікації, оформленні документів та репатріації тіл на Батьківщину. Посольство України в АРЄ здійснює оперативний зв’язок з компетентними органами Єгипту та російськими дипломатичними і консульськими установами у питаннях пошуку та перевезення тіл загиблих, а також заходів, що передбачаються у рамках розслідування причин авіакатастрофи», – додали в МЗС.

Також у відомстві повідомили, що для зв’язку з рідними загиблих громадян України функціонують окремі "гарячі лінії" МЗС України: (044 238 17 77), Посольства України в Єгипті (+201000039648) та Генерального консульства України в Санкт-Петербурзі (+7 921 304 05 72).

Як відомо, літак A321 авіакомпанії Metrojet (стара назва — «Когалимавіа»), що виконував рейс із Шарм-ель-Шейха в Санкт-Петербург, розбився 31 жовтня на Синайському півострові. Загинули всі, хто перебував на борту, – 217 пасажирів і сім членів екіпажу. На борту літака було четверо громадян України.

Наразі виявили бортовий самописець літака. Його розшифровкою, як очікується, займатиметься єгипетська сторона за участю російських фахівців.

Також нагадаємо, що рятувальники знайшли 175 тіл загиблих в авіакатастрофі.