Бойовики у супроводі російського ТБ продовжили провокації на Донбасі – ІО

31 Жовтня 2015, 11:56

Провокації з боку російських військ та бойовиків у зоні АТО тривають одразу на кількох ділянках. Про це повідомив кординатор групи «Інформаційний опір», нардеп Дмитро Тимчук на сторінці у мережі Facebook.

«У зоні АТО тривають провокації з боку російсько-терористичних військ, відразу на декількох ділянках зазначається наявність у складі груп бойовиків на передньому краї знімальних груп російського ТБ для фіксації обстрілу з боку сил АТО у разі відкриття вогню у відповідь», – написав Тимчук.

Він зазначив, що також терористи продовжують розвідку, в тому числі із застосуванням ДРГ, засобів оптико-електронної та радіотехнічної розвідки (зазначена робота в ефірі відповідних засобів радіотехнічної розвідки противника як з окупованої території, так і з території РФ в інтересах угруповання бойовиків).

«Протягом останніх діб бойовики неодноразово відкривали вогонь зі стрілецької зброї (район н.п. Шуми, Майорськ, на схід від селища Зайцеве, північніше Старогнатівки і південніше Попасної), а також зі станкових гранатометів на декількох ділянках (у районі ДАП, н.п. Піски і Опитне)», – наголосив речник ІО.

Водночас він повідомив, що спостерігається поступове відведення артилерії з передових позицій углиб території бойовиків, але на низці ділянок частина її повертається переформатованою та доукомплектованою.

Як повідомлялося, 30 жовтня внаслідок обстрілу Пісків загинув один український військовий.