Суд зменшив розмір застави директору шахти «Краснолиманська» на 15 млн грн

30 Жовтня 2015, 14:15

Донецький обласний апеляційний суд зменшив суму застави з 20 до 5 мільйонів гривень для гендиректора ДП «Вугільна компанія «Краснолиманська» Костянтина Кисельова. Про це повідомили у прес-службі Вугільної компанії.

«29 жовтня Донецький обласний апеляційний суд на своєму засіданні змінив суму застави для Костянтина Кисельова. Замість встановлених раніше 20 мільйонів гривень тепер сума застави становить 5 мільйонів», – йдеться у повідомленні.

Також у компанії зазначили, що «апеляцію на рішення суду першої інстанції про усунення Кисельова з посади генерального директора суд не задовольнив».

Зазначимо, 16 жовтня директора шахти «Краснолиманська» заарештували із правом застави 20 млн грн.

Нагадаємо, керівник держпідприємства підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) та ч.2 ст. 366 (службове підроблення) КК України.

Встановлено, що він незаконно заблокував, а в подальшому заволодів власністю ТОВ «Краснолиманське» на загальну суму майже 300 млн грн. У подальшому посадовець проводив незаконні роботи по видобутку кам’яного вугілля на ділянках надр, що знаходились у віданні вказаного товариства, а також підробив офіційні документи.

16 жовтня працівниками слідчого управління прокуратури Донецької області та УСБУ в Донецькій області його, а також попереднього керівника державного підприємства було затримано.