В “Айдарі” заявили, що нападник на будинок Садового ніколи не був у списках батальйону

30 Жовтня 2015, 10:59

За даними батальйону «Айдар», чоловік, який кинув гранату в будинок мера Львова Андрія Садового, ніколи не був у списках цього батальйону. Про це заявив Семен Семенченко, член фракції «Самопоміч», на своїй сторінці у Facebook.

"В "Айдарі" стверджують що ні в штаті, ні в списках людей виведених за штат, метальника гранати в будинок сім'ї Садового Гживінського (Живінського) немає і не було. Подзвонив бойовим товаришам з "Айдара", стверджують що такого "бійця  не знають і в списках його немає", – написав він.

Також за його даними вранці у в/ч 2950 (де дислокується "Айдар") вже дзвонили представники військової служби правопорядку. У зв'язку з цим парламентарій висловив упевненість, що "ця інформація офіційно підтвердиться найближчим часом".

"Хлопці припустили, що це може бути персонаж з охоронного агентства "Айдар", яке, за їхніми даними, є у Львові. Мене це радує. Неприємно було б знати, що людина. яка кинула гранату в будинок сім'ї з п'ятьма дітьми задля дискредитації людини, за замовленням – доброволець. Найманець – це зовсім інша справа ", – написав Семенченко і додав, що намагався зв'язатися з нардепом і екс-комбатом "Айдара" Сергієм Мельничуком, який як перший командир цього підрозділу міг би остаточно прояснити ситуацію.

Раніше Семенченко писав, що "затриманий метальник назвався бійцем Айдара і сказав, що "не має нічого проти Садового, але це протест проти влади".

Як повідомлялося, пізно ввечері у четвер в будинок мера Львова Андрія Садового кинули гранату РГД. У момент вибуху в будинку перебувала вся сім'я Садового. Злочинець після затримання назвався Олександром Гживінським та сказав, що служив в батальйоні «Айдар». При ньому виявлено ще три гранати РГД та тротил. Міліція кваліфікувала вибух як теракт.