Проросійські депутати Сербії прибули до окупованого Криму

28 Жовтня 2015, 09:35

Представники опозиційних партій Сербії, зокрема, націоналістичного руху «Двері» на чолі з лідером політсили Бошко Обрадовічем прибули до Криму, незважаючи на офіційне попередження української сторони про правила в'їзду на тимчасово окуповану територію. Про це повідомляє прес-служба «Держради» Криму.

У повідомленні наголошується, що Обрадовіч розповів в Криму про те, що посольство України в Сербії попередило делегацію про неприпустимість несанкціонованої поїздки до Криму.

«Вважаємо за необхідне вас проінформувати, що вчора перед вильотом український посол у Белграді передав нам недипломатичного листа з приводу нашої поїздки до Криму, погрожуючи тим, що проти нас будуть вжиті всі необхідні заходи з боку українського уряду. Крим він назвав окупованою територією України, посилаючись на офіційне ставлення нинішньої влади Сербії в позиції збереження української цілісності держави», – заявив сербський політик.

За словами Обрадовіча, він уже відправив відповідь до посольства України в Сербії, в якому зазначив, що «для нас Крим – це Росія настільки, наскільки Косово є Сербією».

«Президент руху «Двері» також підкреслив, що учасники делегації не згодні з позицією влади Республіки Сербія, оскільки «такий стан справ є неповагою до територіальної цілісності Російської Федерації», – наголошується в повідомленні.

«Двері» – політичний рух в Сербії, основною ідеологією якого є соціальний консерватизм, антиглобалізм і сербський націоналізм. Діє на території Сербії, Республіки Сербської і Чорногорії.

МЗС України направило в усі країни ноту, яка роз'яснює порядок в'їзду на тимчасово окуповану територію Криму. Згідно з документом, іноземні громадяни зобов'язані погоджувати з українською стороною такі поїздки.

Нагадаємо, російські ЗМІ повідомляли, що сербська делегація опозиційних депутатів зібралася до окупованого Криму.

Також зазначимо, 23 липня Крим відвідала група французьких депутатів. Україна, Міністерство закордонних справ Франції і Європарламент засудили цей візит.